10 najkrajších pláži sveta

10:57:00

Keďže článok 10 najkrajších miest na svete sa vám páčil, tak som sa rozhodla že napíšem ďalší článok s podobnou témou. Tentokrát to bude 10 najkrajších pláži sveta ktoré, sa oplatí navštíviť. Ak sa rozhodujete kam na letnú dovolenku, tento článok vám určite pomôže vybrať si.

1.  Boracay, Filipíny
Tento tropický ostrov vo Filipínach je jednou z najobľúbenejších destinácií. Nádherné biele pláže sú neodolateľné. Pláž Yapak je známa bielymi mušľami, White Beach úžasným západom slnka a Balinghai Beach je zas veľmi romantická.
Na tomto ostrove nájdete dobré reštaurácie, obchody a motýliu záhradu.


2. Skiathos, Grécko
Skiathos je malý ostrov s viac ako 60 plážami. Koukounaries je najpopulárnejšia pláž na ostrove. Lalaria Beach je zas pláž, na ktorú sa dá dostať iba loďkou.


 3. Bora Bora
Malý ostrov Bora Bora ponúka množstvo aktivít ako sú 4×4 safari, potápanie v krásnej priezračnej vode medzi korálmi a rybami, kŕmenie žralokov alebo plavba loďkou.


 4. Miami Beach, Florida
O Miami Beach ste už určite všetci počuli.

Je známa pre svoje krásne biele pláže a krištáľovo čistú vodu, ktorá vábi turistov z celého sveta. Najrušnejšou časťou Miami Beach je South Beach, nazývaná aj SoBe, obľúbenou najmä u celebrít a modelov.

 5. Malé Divy
Zhluk idylických koralových ostrovov v Indickom oceáne – 200 z 1200 ostrovčekov je obývaných, ďalších 100 je privátnych. Tyrkysové lagúny, podmorské koralové záhrady, kymácajúce sa palmy a prekrásny biely piesok – to všetko je charakteristické pre Malé Divy, jeden z rajov na Zemi.




 6. Santa Teresa, Costa Rica
Priezračná voda na pláži Santa Teresa je veľmi obľúbená u surfistov, rybárov a potápačov. Na tejto pláži sa úplne odreagujete aj vďaka populárnej yoge a spa servisu.


7.  Punta Cana, Dominikánska republika
25 míľ dlhá pláž s bielym pieskom, priezračnou vodou a palmami vás určite očarí. Na tejto východnej strane Dominikánskej republiky sa nachádza viac ako 35 rezortov.


8. Seven Mile Beach, Grand Cayman
Na západnom pobreží ostrovu Grand Cayman sa rozprestiera 5,5 míle dlhá pláž Seven Mile Beach. Svoju popularitu si udržiava najmä prekrásne čistou vodou a bielym pieskom. Na tomto mieste nájdete množstvo zábavy, možností na oddych a nakupovanie, a dokonca aj korytnačiu farmu.


 9.   Tulum, Mexiko
Tulum je romantické miesto s antickým nádychom a bielymi piesočnatými plážami. Mesto je rozdelené do troch sekcií – májske ruiny, hotelová zóna a obec. Skúmať tu teda môžete nielen históriu a staroveké pamiatky, ale aj morské dno.


10. Honolulu, Hawaii
Honolulu je legendárna surfistická destinácia. Ak však neviete surfovať, môžete si tu nájsť mnoho iných aktivít – plávanie, kayakovanie, potápanie, vyskúšať kanoe alebo sa len opaľovať a užívať si krásne pláže.

 Ktorá pláž sa vám páči najviac?
Poteší ma každý komentár :) Majte sa.

You Might Also Like

4 comments

  1. Krasa byla jsem na 2 z nich a mohu potvrdit je to nadhera :-)
    www.ggeek.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krása! Snad se tam někdy taky podívám! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherné, najviac by som chcela navštíviť Dominikánsku republiku :)

    OdpovedaťOdstrániť

Follow

INSTAGRAM