Najkrajšie ostrovy sveta

19:00:00


Ahoj, v dnešnom článku vám ukážem zopár ostrovov, ktoré sú podľa mňa naozaj krásne.

Maui, Havaj

Ostrov ktorý stelesňuje exotiku so všetkým, čo k nej patrí. Zlatý piesok obmýva belasé more, v okolí je bambusový prales a vodopády v Národnom parku Haleakalā. Návšteva havajskej dediny Ke'anae, kde doslova zastal čas, bude určite patriť k zážitkom na celý život.


Fernando de Noronha, Brazília

Ostrovy Fernando de Noronha nie sú masovou turistickou destináciou, je skôr šťastie dostať sa sem. Tí, ktorým sa podarí dostať sa na Fernando de Noronha, si môžu užiť plávanie s delfínmi a korytnačkami v príjemne teplej vode, a na pevnine sa vydať po ekologických trasách Jardim Elizabeth, Esmerelda Coast či Sancho Bay, ktoré sa končí príkrymi schodmi vytesanými priamo do praskliny brala.


Bora Bora, Spoločenské ostrovy

 Bora Bora sa nazýva, vďaka jednej z najkrajších tyrkysových lagún na svete „perlou Polynézie“. Stred ostrova tvoria zvyšky dvoch vyhasnutých sopiek. Je obklopený koralovými útesmi. V lagunáriu z bezpečnej vzdialenosti sa dá sledovať kŕmenie žralokov alebo pokojný život korytnačiek.


Bali, Indonézia

Klenot Indonézie, ostrov Bali, akoby ani nebol z tohto sveta. Tropická príroda nad vodou i pod ňou má svoje čaro aj moc, o čom svedčia pestrofarebné koraly. Pevnina v divokej džungli ukrýva starobylé kamenné chrámy. 

 

Santorini, Kyklady

Modré strechy a kupoly na bielych domoch, ktoré sa týčia nad zafírovým morom, v kontraste s čiernym pieskom – to je jeho poznávací znak. Mestečko Oia je dokonca známe po celom svete vďaka neopakovateľným západom slnka.



Maurícius, Afrika

Letoviská ako Mont Choisy, pokojné Trou-aux-Biches aj rušnejšie Flic en Flac sú dokonalým miestom pre ponorenie sa do vĺn. Pravé africké trhovisko s rušnou atmosférou a širokou ponukou miestnych špecialít skrýva dnes moderné hlavné mesto Port Louis.


Madeira, Madeirské súostrovie

Hlavné mesto Funchal, ktoré si pamätá ešte Vasca da Gamu, dnes očarí pestrým mixom pamiatok, farebných záhrad a turistických atrakcií ako múzeum Madeira Story Centre so slamenou strechou. 

 Madeira

Roatan, Bay Islands

Milovníci vodných športov a ekoturistiky nedajú dopustiť na Roatan, okrem potápania pri koraloch nadchne najrôznejšími atrakciami od lanových dráh, cez rybolov na otvorenom mori až po prieskum súostrovia Cayos Cochinos, ktoré je pod ochranou armády.

Roatan
zdroj: cestovanie.pravda.sk
Ktorý ostrov je podľa Vás ten najkrajší?

10 najkrajších pláži sveta
10 najkrajších miest na svete

You Might Also Like

5 comments

  1. Tak to je fakt úžasný. Líbí se mi Fernando de Noronha a i všechny ostatní. Upřímně doufám, že se alespoň na pár z nich jednou podívám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvělý článek:-) Mně se nejvíce líbí Bali. Tedy tady z těch obrázků. Nejsem moc takový ten plážový typ, takže mám radši hory, lesy a vodopády:-) Doufám, že se někdy na nějaký podívám. Jinak bych se ráda podívala na Island:-) Začala jsem tě sledovat. Nedávno jsem si založila také blog a moc by mi pomohlo a potěšilo, kdyby ses mrkla, popřípadě se stala pravidelnou čtenářkou:-)

    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bali je naozaj krásny ostrov. Rada sa na tvôj blog pozriem :)

      Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  3. Hawai a Madeira je top. V Brazílii jsem navštívila ostrov Ilha Grande nedaleko Ria de Janeira. A souhlasím, celkově ty ostruvky u pobřeží Brazílie jsou nádherné a nejsou vubec přeplněné turisty. Skvělý článek.

    OdpovedaťOdstrániť

Follow

INSTAGRAM